Monday, September 30, 2013

Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway

Assalamualaikum!

Kelajuan jari menaip tak seperti biasa sebab excited + nervous nak mulakan disini hehe. Sempena anniversary Nukilan Kenit yang pertama, Kenit nak celebrate dengan korang the very 1st GA by Nukilan Kenit. I know i know....it's a bit late... nak masuk bulan Oktober pun kan. 

But, fear not my humble friends...hari ini ia bermula..

Dengan lafas Bismillahirrahmanirrahim.....

Setahun jagung penuh kemanisan! 




Syarat-syarat sah join:

1. Follow blog Nukilan Kenit (senang nak follow up result nanti kan). Tak kisah la nak add biasa atau Google +


2. Buat satu entry bertajuk "Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway"


3. Copy je kod entri yang disediakan di bawah ni.


4. Dah siap? baru leh hantar link entry korang ke diruang komen di bawah sebelum 3hb Oktober 2013 11.59 tghmalam.



Senang tak syarat2nya? senang je kannnnn hehe. Kenit mencari 17 orang pemenang bertuah. Pemilihan pemenang akan dibuat melalui Random.org. Jika penyertaan kurang dari 50 pun Kenit akan teruskan. sob sob...kasi chan la yek :D



Hadiah yang bakal korang menangi:

1)Top-up RM10 X 3 pemenang

2)Top-up RM5 X 4 pemenang 

3) 10 blog bertuah yang akan dimasukkan dalam 
bloglist Nukilan Kenit bulan Oktober
(5 Oktober - 5 November 2013)

Giveaway ini akan tamat pada 3hb Oktober11.59 tghmalam

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini 


Assalamualaikum!

Kelajuan jari menaip tak seperti biasa sebab excited + nervous nak mulakan disini hehe. Sempena anniversary Nukilan Kenit yang pertama, Kenit nak celebrate dengan korang the very 1st GA by Nukilan Kenit. I know i know....it's a bit late... nak masuk bulan Oktober pun kan. 

But, fear not my humble friends...hari ini ia bermula..

Dengan lafas Bismillahirrahmanirrahim.....

Setahun jagung penuh kemanisan! 




Syarat-syarat sah join:

1. Follow blog Nukilan Kenit (senang nak follow up result nanti kan). Tak kisah la nak add biasa atau Google +


2. Buat satu entry bertajuk "Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway"


3. Copy je kod entri yang disediakan di bawah ni.


4. Dah siap? baru leh hantar link entry korang ke diruang komen di bawah sebelum 3hb Oktober 2013 11.59 tghmalam.



Senang tak syarat2nya? senang je kannnnn hehe. Kenit mencari 17 orang pemenang bertuah. Pemilihan pemenang akan dibuat melalui Random.org. Jika penyertaan kurang dari 50 pun Kenit akan teruskan. sob sob...kasi chan la yek :D



Hadiah yang bakal korang menangi:

1)Top-up RM10 X 3 pemenang

2)Top-up RM5 X 4 pemenang 

3) 10 blog bertuah yang akan dimasukkan dalam 
bloglist Nukilan Kenit bulan Oktober
(5 Oktober - 5 November 2013)

Giveaway ini akan tamat pada 3hb Oktober11.59 tghmalam

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini 


Tuesday, September 24, 2013

I Love Craft Works By Farisha

 
Ingin memenangi Hadiah berupa barangan kraf yang
kreatif dan comel???

Klik Banner diatas untuk melihat syarat yang sungguh mudah

Giveaway ini akan tamat pada : 06-10-2013
Pemenang diumumkan pada 07-10-2013

Give Away Set Kurus/Diet Shaklee


Tamat : 10/10/2013

SHAKLEE adalah produk kesihatan yang tidak perlu di perkenalkan lagi, Keberkesanan dan kehebatan produk ini telah di akui ramai dan saya sendiri sebagai salah seorang pengguna barangan SHAKLEE. Saya pernah memakan set untuk penyususan dan sekarang memberikan anak saya MEALSHAKE untuk menambahkan selera makan beliau memandangkan dia sangat cerewet tentang makanan. 

Alhamdulillah lepas mengamalkan MEALSHAKE, dia dah kurang selsema,batuk dan selera makan juga bertambah! Saya juga sedang mengamalkan Chewable Vit-C untuk masalah selsema saya dan so far alhamdulillah...

Jadi, bila terjumpa GA yang menawarkan hadiah Set Diet/Kurus Shaklee, saya terpikat untuk mencuba bagi pihak suami saya yang sedang dalam proses untuk menguruskan badan. Mudah-mudahan ada rezeki suami saya.. :D

So, kalau korang nak join dan rasakan sendiri kesan produk ini, jom la join..Klik je banner kat atas.
GUD LUCK ALL!!

Monday, September 23, 2013

FIRST GIVEAWAY VALLARYS


Tamat : 30/9/2013

GA Love You Mr Arrogant


Klik banner untuk join..weeeee....

Thursday, September 19, 2013

GIVEAWAY ULANG TAHUN PERTAMA GREENAPRICOT


Tamat: 17/10/13
Klik banner untuk join...

Wednesday, September 18, 2013

Duo Giveaway By Amirah Azman & Safiena


Assalammualaikum dan salam sejahtera


TEKAN BANNER SEKARANG !!

#Duo
Giveaway By Amirah Azman and Safiena ' Disponsor oleh 

Tarikh Penting 
  • Mula Giveaway : 15 September 2013
  • Tamat Giveaway : 15 Oktober 2013 (Hari Raya Haji)
  • Pengumuman Pemenang : 19/20 Oktober 2013

Tuesday, September 17, 2013

Segmen 1K

Tamat: 27/9/13
Klik banner untuk join..

Friday, September 13, 2013

Contest "I Like, I share and Win Contest!!" From Blossom Lisha Shop

Blossom Lisha Shop adalah blogshop yang menjual Genie Bra yang berkualiti pada harga yang berpatutan.Bagi yang tak tahu apa itu genie Bra, anda boleh pegi ke Blossom Lisha Shop untuk mengenali Genie Bra yang semakin hangat dan popular di pasaran. Genie Bra juga adalah jawapan bagi wanita yang ada masalah kesan garisan bra yang visible pada baju selain mengemaskan bentuk payudara.

Terdapat dua set Genie Bra yang boleh dipilih iaitu Set A -(Black,Nude,White) dan Set B -(Ocean Blue,Dark Pink,Purple)


Selain Genie Bra, Blossom Lisha Shop juga menjual High Waist Slimming Panties yang pastinya selesa dipakai,free size dengan material yang serap peluh. Terdapat juga pilihan warna yang perlbagai untuk dipilih.

Bagi menghargai pelanggan, pihak Blossom Lisha Shop telah melancarkan satu contest "I Like, I share and Win Contest!!" yang akan tamat pada 30/9/2013. Contest ini meletakkan syarat yang mudah dan anda boleh sertai melalui Facebook ataupun blog. Hadiah yang menanti pasti MENARIK!!


So, tunggu apa lagi...jom join contest "I Like, I share and Win Contest!!" dari Blossom Lisha Shop

Syarat Poligami


Ada betulnye tak apa yang dikatakan kt atas ni? Zaman skang ramai yang poligami tapi lebih kepada nafsu. Nak memimpin lebih seorang isteri tapi pada masa yang sama gagal untuk pimpin diri sendiri macamana tu? 

Yang fardhu ke laut tapi sibuk nak ngikut sunnah. Macam-macam jenis alasan dicipta untuk menghalalkan tindakan. Banyak yang aku dah tengok dari orang sekeliling..tak payah pegi jauh pun. Walaupun poligami ni halal tapi lelaki yang salahgunakan poligami ni yang buat aku meluat bila sebut poligami. Tapi salute kat suami yang mampu berlaku adil dan memimpin bila berpoligami baik untuk isteri mahupun anak-anak.

Oleh itu, buat para suami,jejaka bujang diluar sana tu make sure fardhu dah tiptop baru la berangan nak berbini lagi okeh...

credit: FB

I Like, I share and Win Contest!!


Tamat: 30/9/13
Syaratnya simple sahaja. So jom meriahkan contest nih!!
Klik banner untuk join

MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Angah dan Ahkak Gojess kali ni telah bekerjasama untuk membuat MEGA GA.Kenapa mega ga?? Sebab hadiah yg sangat2 best!! :D





GIVEAWAY ni akan berjalan selama SEBULAN  sahaja!! :D

Syarat-Syarat Menyertai GIVEAWAY ini ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur AHKAKGOJES & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. *WAJIB
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual

BLOG PENGANJUR*WAJIB
 |AHKAKGOJES | DJH |

BLOG SPONSOR*WAJIB

 Add To Circle Google Kathy Rbain

LIKE FANPAGE SPONSOR*WAJIB


FOLLOW TWITTER *  X WAJIB

SILA KLIK UTK LIHAT HADIAH

SENARAI PESERTA
Harap korang support GA Angah dengan Ahkak Gojes ni :D

SIMPLE GIVEAWAY BY FARISHA #1


Dijemput semua Blogger menyertai Simple Giveaway By Farisha #1
Sebanyak dua pemenang dicari

Giveaway ini sah dari 12/09/2013 sehingga 18/09/2013
(Seminggu sahaja)
Pemenang akan diumumkan pada 19/09/2013

Klik Banner untuk sertai dan melihat hadiah

Terima Kasih dan "Good Luck"!



Like and Share Giveaway

Like and Share Giveaway ini ditaja oleh Blog Dearxila.my dan KNZeq.SHOP. BlogDearxila.my merupakan blog personal individu biasa tapi terasa luar biasa bila dia menaip blog keke. KNZeq.SHOP pula merupakan online shop yang menawarkan fesyen kawaii dan stylish terkini dari Korea, busana Muslimah dan juga aksesori wanita.  
Please like and share ♥

Segmen Follow Me by Salamah Ishak


Tamat : 22/9/13

Klik banner untuk join

Segmen Simple & Mudah


HADIAH (2 pemenang akan dipilih):
CD Pocket + Apron + Wallet
Cellphone Jewellery Sticker + Ankle Bracelet

Apa lagi tunggu? jom klik banner tu untuk join..

Thursday, September 12, 2013

Segmen 1st Mama


Memandangkan ni first time MAMA anjur segmen..jom la kita ramai-ramai support MAMA..
Lagipun syarat yang diletakkan sangat simple.

Klik banner untuk join..

TIPS UNTUK LEMBUTKAN HATI ANAK

Anak adalah anugerah kepada setiap ibu bapa.Walau senakal mana pun mereka,pasti ada cara yang sesuai bagi mendidik dan menangani tahap kenakalan bagi setiap tahap umur.

Dalam islam sendiri menggariskan langkah-langkah yang sesuai untuk menangani golongan ini.Paling utama ialah doa yang memainkan peranan penting dalam pembentukan sebuah keluarga bahagia ke arah mewujudkan baiti jannati.
Sebagai ibubapa,kita perlu sentiasa mendoakan kesejahteraan anak dan tidak mengatakan perkara yang buruk-buruk kerana kata-kata seseorang ibu adalah doa.Perkataan seperti 'bodoh','malas','bangang','tak reti diajar' hanya akan membuatkan seorang kanak-kanak itu memberontak,seterusnya langsung mengingkari setiap arahan dari ibu bapa.

TIP

Antara langkah-langkah yang boleh dilakukan seperti berikut.Doa mestilah disusuli dengan tindakan yang hikmah dalam cara kita membentuk peribadi anak.

1.Selalu amalkan baca 'Ya Latif' sebanyak tujuh kali dan hembuskan di kepala anak sewaktu mereka sedang atau hendak tidur.

2.Banyak bersabar dan yang utama,jangan cepat melenting jika anak melakukan sesuatu yang di luar dugaan.Cuba berbicara dengan baik dan gunakan kaedah memujuk.

3.Banyakkan berdoa kepada Allah dan minta dilembutkan hati anak-anak.

4.Bila bangun pagi,peluk anak sebanyak tiga kali,usap kepalanya dan berselawat sambil berniat dalam hati(bergantung pada niat kita untuk di anak).

5.Baca Surah al-Fatihah,surah Taha ayat 1 sehingga 5,diikuti doa Nabi Daud sebanyak 3 kali.Doanya,"Ya Allah,lembutkanlah hati anakku(sebut namanya),seperti mana Engkau lembutkan Nabi Daud akan besi.(sebut namanya)."Kemudian hembuskan pada makanan dan minuman.Kalau anak masih menyusu,hembuskan pada susu.

Surah Taha ayat 1-5


6.Untuk membantu anak mudah belajar dan menelaah pelajaran,baca zikir Ya Latif sebanyak 129 kali diikuti ayat 19 daripada surah as-Syura bermaksud"Allah Maha Lembut kepada hamba-Nya;Dia memberi rezeki kepada sesiapa yang Dia kehendaki,dan Dialah Yang Maha Kuat,Lagi Maha Kuasa"Sebaik-baiknya dibaca selepas Subuh,baca pada semua botol air untuk minuman dan masakan seisi keluarga.
Surah As-Syura Ayat 19
7.Ketika memasak,sentiasa basahkan lidah dan bacakan doa ayat 200 dari Surah Ali Imran yang bermaksud:"Wahai orang yang beriman!Bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaran kamu,dan bersedialah serta bertakwalah kepada Allah supaya kamu berjaya."
Diikuti pula dengan memperbanyakkan zikir'Ya Hayyu,Ya Qayyum,Ya Latiff dan Ya Rahman'berulang-ulang.Semua ini Insya-Allah adalah da pelembut hati.Begitu juga,Surah Toha ayat 1hingga 8,surah ar-reahman ayat 1 hingga 4 dan surah al-Insyirah dibaca dalam kegiatan lain seperti ketika menemani anak menelaah buku dan membaca al-Quran.
Surah Al-Imran Ayat 200
8.Bagi ibu yang bercita-cita mendapat zuriat yang baik,amalkan ayat 38 daripada Surah Ali Imran iaitu doa Nabi Zakaria yang bermaksud,"Ketika itu Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhan-Nya,katanya:Wahai Tuhanku!Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik;sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar(menerima)doa permohonan."
Surah Al-Imran Ayat 38
9.Kita juga digalakkan menyentuh lembut ubun-ubun anak dengan tangan kanan sambil berdoa dan menyatakan harapan.Sebaik-baiknya setiap malam ketika anak dalam keadaan baru hendak tidur,ketika ini otak mereka sedang berehat dan lebih cepat mendengar kata.

10.Selepas solat lima waktu,amalkan doa daripada ayat 74 daripada Surah al-Furqan yang bermaksud,"Dan juga mereka yang berdoa dengan berkata:Wahai Tuhan kami,berilah kami beroleh daripada isteri-isteri dan zuriat keturunan kami perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya,dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang yang (mahu)bertakwa."
Surah Al-Furqan Ayat 74

Amalkan juga ayat 40 daripada Surah Ibrahim 
Surah Ibrahim Ayat 40

Jadikanlah doa cara berkesan membentuk peribadi anak-anak.Doa itu senjata orang mukmin.

Wallahualam...


Tuesday, September 10, 2013

1st GA...

Okeh...tengok tajuk ala-ala mcm entri untuk GA kan? Tapi sebenarnya dok berfikir lagi nak buat GA ke tak. Tengok kawan-kawan blogger buat GA rasa teringin plak nak organize GA sendiri and feel the excitement of giving the prizes away..tapi risau kot-kot jadi GA terpinggir.Nanti punah pulak semangat daku yang baru nak bercambah...hahahah

Tapi sedari semalam daku sudah merangka ayat untuk start my first GA and list down the number of prizes for my planning GA tapi blom berkeyakinan lagi nak buat..

Cadangan hadiahnya adalah...

(Gambar hiasan)
tudung bawal x1

(Gambar hiasan)
Sabun susu beras x1

Topup RM5 x2

(Gambar hiasan)
Shisheido Face Mask (2) x1

(Gambar hiasan)
Eye Mask (3) x1

So, itu adalah cadangan sahaja. Tak tau lagi kot-kot ada terpikir benda lain yang best...




"SEGMEN PERTAMA CHE YAM "


Klik banner untuk join

Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani



KLIK BANNER!


Assalamualaikum.

First off all, peserta mestilah mempunyai sifat jujur dalam diri! Jom ramai ramai meriahkan Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani ini! Pelbagai hadiah yang menarik menanti para pemenang!

Promot habis-habisan untuk memenangi kategori top referral (6 pemenang ) yang bakal memenangi ;

Baju random x3
Lil' Basket Hamper x2
Blouse Zebra x1

Yang selebihnya akan ditentukan oleh pakcik random 100%

Semua peserta Wajib ikut syarat daripada penganjur dan {para sponsor} yang telah menaja {pelbagai jenis hadiah!}


ADAKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI ? JOM SERTAINYA SEKARANG!

AzTowel giveaway


Tamat : belum tahu..Klik lah banner tu untuk join!

H A D I A H - H A D I A H

bedak tanaka untuk 2 pemenang !

sabun susu beras untuk 4 pemenang !

Tuala untuk 2 pemenang !

Review 2 Blog !


giveaway ini akan terbatal jika penyertaan kurang 30 orang 

Monday, September 9, 2013

Tribal Blouse Giveaway!


Tamat : 1/10/2013
Klik banner untuk join..

Mini GiveAway by AinnKetodd


Tamat : 13 SEPTEMBER 2013 (11.59pm)

Hadiah :

Inner Half Cotton ( 5 PEMENANG)
Topup RM5 ( 2 PEMENANG)
Kerongsang Felt ( 2 PEMENANG)

Klik banner untuk join. Jom kita support adik ni punye GA...

Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz

Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz


*KLIK BANNER*

Jom join duo mega giveaway oleh Fiqa Nsz dan Adam Faiz!
Hadiah Gempak habis!
16 hadiah untuk dimenangi seperti hp case, kain pasang sutera vietnam, kemeja, produk kecantikan, koleksi baju, topup dan banyak lagi!

cepat-cepat join sebelum giveaway tamat 20 September 2013! KLIK SINI!

Giveaway iCEPS9 !


22 hadiah untuk dimenangi!!

Klik banner untuk join....

SEGMEN MARI TAMBAHKAN FOLLOWER BY DIK AN JULAI-OKTOBER'


Tamat 30 /10/2013

Hadiah RM 10 topup x 1
Hadiah RM 5 topup x 2
Hadiah Novel x 1
Hadiah Tudung bawal plain x 1 
Hadiah Header x 2 by Miss English


Thursday, September 5, 2013

Just Shut Up Giveaway #1 by Farah Arina


Tamat: 10/10/13
Klik bannr utk join

MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY





Syarat Penyertaan Giveaway
1. Follow blog Add/Follow FB Izzat Syahir dan Like Fanpage Mujahadah Kalam Muslim
2. Like Fanpage 4Life Transfer Factor Pantai Timur Besut & Batu Pahat
3. Buat entri bertajuk MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
6. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
7. Giveaway ini akan berlangsung dari 5/9/2013 sehingga 10/10/2013


Hadiah Giveaway 
1. TOP REFERRAL: HADIAH MISTERI
2. 20 FELT BOOKMARK
3. 2 MAJALAH JOM
4. 1 BUAH BUKU KANAK-KANAK
5. 5 HADIAH MISTERI
6. 5 BUTTON

33 HADIAH UNTUK DIMENANGI

1st GiveAway by adkdayah

cepat tekan banner..

hadiah yang ohsemmenanti anda
reader x nak ke? kalau nak join cepat dekat SINI
antara hadiah yang ohsem
novel terpakai (nama je terpakai tapi still cantik dan elok lagi tau)
4 pemenang ( sape cepat bole pilih yang mana satu)

majalah ujang keluaran terbaru x 2 pemenang
(gambar contoh)

Felt keychain yang superb cumel x 1 pemenang

cover photo x 3 pemenang
(gambar contoh)
topup RM10 x 4 pemenang
topup RM5 x 2 pemenang

Fridge magnet x 3 pemenang
(xde gambar)
bloglist x 3 pemenang
bloglist sebulan + review blog x 3 pemenang (dayah sendiri)

apa tunggu lagi??cepat sertai 1st GiveAway by adkdayah..tekan banner diatas