Thursday, April 25, 2013

SEGMEN MAKAN DONUT


Hadiah:
Tempat pertama Topup RM 50 *seorang jahh pemenang tempat pertama tuhhh 
Tempat kedua Topup RM 10
Tempat ketiga Topup RM 5 


2nd Bombastic Giveaway by Cik Amabee


Klik banner untuk join...hadiahnye menarik gitu....

Giveaway by DI #2



Tarikh tutup? 30/4/2013 . klik banner utk join...

Maera Ismail Giveaway 2013


Tarikh tamat: 9/5/2013
klik banner untuk join.

"Mudah Giveaway By Iezwa Razk"


Tarikh tamat: 30/4/2013
klik banner untuk join.

Hadiah :-
Topup RM 5 - 6 Pemenang
Keychain Felt - 2 Pemenang
Blog Review - 4 Pemenang


Wednesday, April 24, 2013

PROMOSI HEBAT!! AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG SERENDAH RM125!!!!


AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG SERENDAH RM125!!!!



FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG LAZAT
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan
khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG

- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita

FREE!!!!
-Shaker
-3D mask
-Hot Perfume bernilai RM10 (selagi stok masih ada)

RP: RM150
HARGA promosi: RM125(SEM) / RM135(S/S)
HARGA TERMASUK POSTAGE!!!

SMS sekarang di 010-2013920!!!

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2

Hadiah :
Topup RM5 x 5 topup
 
Tarikh tamat:  tutup pada jam 11:59 malam/24 April 2013
 
Klik banner utk join
 

Tuesday, April 23, 2013

BULLY



semalam aku ada tengok satu dokumentari pasal isu buli kat sekolah di USA. Memang teruk masalah buli kt sana sampai budak yang kene buli sanggup bunuh diri(kita yg islam jgn gatei2 nak bunuh diri ye) sebab dah x tahan di buli & xde sape yang peduli untuk tolong budak2 yg dibuli ni even pihak sekolah mcm lepas tangan.

Kebanyakan orang mula peduli pasal buli ni hanya bila ada nyawa anak-anak yg dah melayang. Tapi yang sedihnye, parents budak2 yg commit suicide ni sedaya upaya nak bangkitkan awareness among parents,kids and community tapi pihak sekolah sendiri mcm nak lepas tangan dan anggap kes2buli ni is just a phase for all children and they just have to get over it!

Yg aku tengok dalam dokumentari tu, budak2 yg membuli lepaps gitu je tapi yg kene buli plak kene soal macam2 mcm pesalah besar. Ada parents yg dtg jumpe principle mntak ank dia tukar bas since anak2 dia hari2 kene buli tapi that lazy principle just say: well, i'm not gonna lying to you but there's nothing i can do about it.." aku macam "whut the heck????" ko dah principle, do something la!!

KAlo aku jadi mak bapak budak tu, harus aku amuk kt bilik principle tu. Makan gaji buta ke ape..teruk betul...Menangis mak budak tu dgr principle tu ckp gitu...kalo korang ape perasaan?

Skang kita tengok kat malaysia plak...aku tengok gejala buli ni dah makin menular kt sekolah-skeolah anak2 kita... Ramai budak2 lebih berminat nak jadi samseng xguna daripada jadi org yg berjaya,ada masa depan. Serius aku xpaham apa yg budak2 ni pikir...Ingat macho sangat ke tunjuk gengster korang dengan buli org lain? Korang ingat org akan sanjung korang ke? Spender pun mak bapak dok bei, ada hati nak jadi gengster????

Ntahla...aku jadi geram plak smpai nk tulis xde idea...aku tinggalkan korang untuk buat penilaian sendiri...end.

segmen I LOVE YOU MOM

Ya Allah, terima kasih untuk Ibu yang telah kau titipkan untuk ku..
Izinkanlah jodoh kami berpanjangan hingga ke jannah..

Untuk mak,
TERIMA KASIH untuk segala kepayahan melahirkanku,
TERIMA KASIH untuk segala jerit perih membesarkanku,
TERIMA KASIH untuk semua kasih sayang yang ditumpahkan untukku,
TERIMA KASIH untuk setiap perhatian yang dicurahkan untukku,
TERIMA KASIH kerana tidak pernah membiarkan ku berada dalam kesusahan,
TERIMA KASIH atas doa yang tidak pernah putus untukku,

Akhirnya aku merasa apa yang mak rasa bila berjuang untuk melahirkan ku,
aku merasa apa perasaanmu bila aku tidak peduli dengan nasihatmu,
apa perasaanmu bila aku melawan setiap bait kata-katamu,
apa perasaanmu bila aku membuatmu menangis dengan sikapku,

Ya Allah....AMpunkan lah dosa ku..mak ampunkan dosa-dosa ku terhadapmu..
Aku akan sentiasa berdoa moga Allah panjangkan jodoh kita sampai ke syurga...
Aku bersyukur kerana ada mak sepertimu...5 mei ni orang blk kampung kita jumpe ye mak!! rindunye mak saye....


love both of you soooooo....

Siapa Nak Menang Cincin? Wang Tunai???? Jom tengok....

Nak Menang Hadiah ni ?

Cincin 22k??? 



1oz Syiling Perak???
 

 Wang tunai???

Menarik kan? simple je benda ni...isi form yang diberi, kendian automatik dah layak untuk join contest ni....
Korang klik je link kat bawah ni:


Gudluck!!



Free Header From 'Budak Vanilla Blog'

Ok...kalau tengok tajuk tu...mmg betul ada blogger yg offer nak buatkan header secara FOC untuk sapa-sapa yang nak dan memandangkan blog aku ni xpernah ada header, aku pun dengan x malunye mintak adik ni buatkan satu untuk aku...hhehehe. 

Nak buat sendiri mmg xde skill...suh buat programming bole la jugak aku cuba-cuba...lagipun aku bukan tergolong dalam golongan makhluk tuhan yang kreatif...kikikiki...So, nilah dia ghupe header yang dihasilkan oleh adik yg digelar Si Budak Vanilla. Boleh jugak tengok kat page dia, Budak Vanilla Blog design-design header 
untuk blogger lain yang dia dah buat...  


Dengan gambar hero & heroin ku itu...kikiki....puas hati la senang cite....TQ dik !!!

Friday, April 19, 2013

Bubbly & Associates Giveaway


SYARAT2 PENYERTAAN

1) Follow Blog Farah's Bubblynotes

2) Follow Blog Sponsors:

3) Klik Kesemuanya Di Bawah Ini:


(WAJIB FOLLOW & WAJIB LIKE - AKAN DISEMAK)

4) Dah settle follow mengfollow & main klik-klik... Sila buat satu entri bertajuk:
Bubbly & Associates Giveaway

5) Copy coding HTML di bawah ini dan paste ke HTML post... Contoh..." Kakak +Mia Liana pinjam tutorial... "

Credit pada Kakak +Mia Liana / Mia Liana

6) Lepas dah copy + paste... Publish entri...Siap...

7) TAG SEORANG BLOGGER & PASTIKAN BELIAU TAHU MENGENAI GA INI

8) Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini...

Pemenang akan dipilih berdasarkan Random.ORG... (baik doa yang Pakcik Random sayang uols... ) dan bagi senarai hadiah sila tekan SINI dan SINI

Tag: mama darwish

MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH


JAWAPAN : 33 biji


HADIAH :
1x gelang kristal pink
1x gelang kristal blue
1x brooch kristal 
1x brooch pearl
2x bloglist & review

TAMAT : 
30 APRIL 2013

Thursday, April 11, 2013

"First Giveaway by sis Zeera"


TARIKH TUTUP : 12 . 4. 2013

Klik banner comei ni utk join...

Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com



syarat sangat mudah :
 1. terbuka kepada pemilik blog yang ada alamat di Malaysia.
2. buat entry dengan tajuk "Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com", link ke entry ini.
3. tinggalkan link entry kengkawan kat kotak komen ye.
4. selesai.

hadiah :
tentulah perfume kan..... 
sebanyak 5 perfume akan diberi kepada kengkawan yang bertuah yang ditaja khas oleh houseofdiza.blogspot.com

pemenang :
pemenang akan dipilih secara undian.....
keputusan akan dimaklumkan paling awal adalah pada 16.04.2013.....
inshaa Allah

tarikh GA:
08.04.2013 - 14.04.2013 (jam 2400)

Nak join jugak? klik banner kat atas ni....

Mini-Mini Giveaway By NabilaMedan


tarikh lupur mini Ga ni ada kt banner. kalo nak join klik je banner pinky tu k...

1st Giveaway by Nabihah Ahmad


SENARAI HADIAH
3x Doodle Sticker Set by Nabihah Ahmad (3 pemenang)
2x Blouse by Cik Cempaka (2 pemenang)
3x Bookmark by CCI (3 pemenang)
3x Brooch by Eymasu (3 pemenang)
3x Felt Keychain FB Icon & 3x Mustache Bookmark by Nadia Natasya (3 pemenang)
1x Topup RM5 by Iehahfarihah (1 pemenang)
1x Shawl Trible by Faezah Eza(1 pemenang)
2x Topup RM5 Maxis by Shazillah Sani (2 pemenang)
1x Baju Polo Merah -bukan ori- by Shada Rainza(1 pemenang)
2x Topup Celcom RM5 by Athirah Wardah (2 pemenang)
1x Topup RM5 by Keyme Keymoo (1 pemenang)
3x Topup RM5 Celcom by Nasuha Nasseruddin (3 pemenang)
2x pcs Nose Pore Strip Arya Addin (2 orang pemenang)
5x 3x Notebook by Syamimie Johari (3  pemenang)
2x Shawl by Hanana Valley Collection (2 pemenang)

Jumlah pemenang yang dicari: 33 orang pemenang 31 orang pemenang
CARA PEMILIHAN
-Top Refferal 1(Shawl Trible & Dress)
-Top Refferal 2(Dress)
-Cabutan bertuah
TARIKH PENYERTAAN
Tarikh mula 05.04.2013(Jumaat)
Tarikh tamat: 27.04.2013 jam 11.30 malam(Sabtu)
                        13.04.2013 jam 11.30 malam(Sabtu)
Tarikh pengumuman pemenang- *belum diketahui lagi*


Nak join???? kliklah banner...

Short Segmen: Like and Win!


Tamat hari ini 11/4/2013. sempat lagi kalo nak join. klik banner ya...

Wednesday, April 10, 2013

Topup Giveaway #3

GA tamat hujung bulan april ya..saya guna DG...klik banner kalo nak join jugak...

Mega Topup Giveaway



!Assalamualaikum!
Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira' merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI RM460 UNTUK 70 ORANG PEMENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira'Hafizzy AzizFuh dot MyPingje dot orgAku PenghiburCikgu HailmiFieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia NadirahNur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol MubinAien HermionieSare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma,shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.

p/s: Entry ni wajib di copy paste oleh para peserta dan para sponsor boleh join sekali=)

-------------------------------------------------------------------------------

UPDATE TERKINI :SENARAI PESERTA !

1st Giveaway By Izzah Azmin



Klik banner untuk join...harini last ok....

Friday, April 5, 2013

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

Launching Giveaways


Hadiah :
1 shawl dari Anaziah Online Boutique
1 headband dari anaziah baby & kids wear
1 puzzle bercetak saiz A4 berharga RM36 dari NZ Harmoni
1 brooch dari Najjah Shoppe
1 printed cotton shawl dari Dyan Hijab
1 ladies purse dari Princess Abaya 
4 special gift untuk yang bertuah dari Ruang Muslimah
5 brooch dari Eymasu and World Craft
5 doodle dari Semani Epal (3 doodle girls, 2 doodle boys)


Menarik kan? Klik lah banner untuk join...

Awesomee Giveaway by thedreamgoddess



Ga ni tamat 5/5/2013. Klik banner untuk join.

Wednesday, April 3, 2013

MENYESAL!!

Cer cuba korang compare kasut coklat no.1 kt gambo pertama dengan yg kedua. Banyak beza ke x?


VS.



Kalo korang la sakit hati x? Sampai-sampai je tadi aku bukak tengok condition dia mmg macam haram J. Sedih aku sbb xcited dah nak pkai tapi dgn tali macam tu ghupe, siap tercabut lagi tu..tapak kasut pun terkopek. Ini yang dikatakan condition 8/10 ka?????? Haih...rasa nak marah pun ada. Harganya mmg la tak mahal yakni RM6 sepasang tp cmpur kos pos RM7 aku rs mcm bazir duit gile byr kos pos bila brg yg aku dapat xboleh nak pakai pun.

Ni antara chat aku dgn adik bertuah ni masa aku tgh kawtim nk beli kasut ni:



Hi sis..utk no 1 wedges brown brand opera.
size 5
condition 8/10 (tapak n permukaan cantik cuma tali utk adjust lubang ada rekahan sikit yg x ketara)
masa beli RM69.90
Price harini rm6 + RM7 pos laju = RM13

Realitinya: condition 1/10 dan aku terus je campak kt tong sampah kasut tu. mmg xbole nak pakai dah pun dengan kulit talinye terkopek relai. Bagi free pun aku xmau. Ahh...pengajaran betul aku dapat kali ni.

MORAL : Hati2 bila nak membeli online. Nak puas hati beli baru je trus. Xde duit dok diam sudeee!!!


"SEGMEN:RAMAIKAN FOLLOWER BLOG 2013 BY NurulFHMT!"

 Segmen ini akan tamat pada 31/12/2013. Kalo nak join jom klik banner..pastu boleh lah kita BW merata-rata!! wehuuuuu!!!

Peserta ke-133 

Tuesday, April 2, 2013

"Simple Giveaway & Contest " by MSH Productions



Giveaway berlangsung bermula 5 April 2013 sehingga 30 April 2013.
klik banner untuk join..

Senarai Hadiah
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifTopup/Cash RM5 - 4 Pemenang (Saidatul Qifayah)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifTudung Bawal Plain - 3 Pemenang (Saidatul Qifayah)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifBlog Review - 2 Pemenang (Saidatul Qifayah)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifDomain Setahun -1 Pemenang (Saidatul Qifayah)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifRuang Tapak Iklan -2 Pemenang (Saidatul Qifayah)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifBlog Review - 3 Pemenang (Waney Redza)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifTopup/Cash RM5 - 2 Pemenang (Waney Redza)  
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifRuang Tapak Iklan -2 Pemenang ( Adam Faiz)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifTudung Shawl - 1 Pemenang (Erny Nur Aiman)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifVoucher Lens RM10- 2 Pemenang (Nur Mahirah)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifBloglist 1 Bulan- 5 Pemenang (Nur Mahirah)    
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifCustom Header-1 pemenang (Maya Izara)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifHeader Animated- 1 Pemenang (Fiqa Nsz)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifBlog Review - 3 Pemenang (Nur Izati)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifBloglist 1 Bulan- 5 Pemenang (Nur Izati)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifTopup RM5 - 2 Pemenang (Iqa Syafika)
cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gifBloglist 1 Bulan- 3 Pemenang (Nur Asma) 
  cute icon photo:  558246apx4o99pxy.gif Topup RM5 - 2 Pemenang ( Radhiah Ilyas)

tag:
1 2 3